evrtic-upis-online

Драги родитељи/старатељи

У години пред полазак у основну школу, за ваше дете је важно да се укључи у обавезни припремни предшколски програм /ППП/ и да га редовно похађа.

Припремно предшколски програм је јако важан за децу која нису ишла у вртић. Боравак у групама вршњака и редовно похађање програма децу припрема за лакши и успешнији почетак основношколског образовања. ППП има функцију да подржи развој деце и допринесе њиховом лакшем укључивању у основно образовање, унапреди њихово знање језика којим ће се свакодневно служити у школи, развити дечију знатижељу и жељу за учењем, подстиче њихову самосталност и дружељубивост.

Деца која су на време кренула у ППП и похађала га редовно, боље су припремљена за први разред основне школе и заједно са својим вршњацима успешно савладају школско градиво. Општи успех деце која су уписали први разред након похађања ППП много је бољи од општег успеха деце која нису похађала ППП.

ЧЕСТО ПОСТАВЉАНА ПИТАЊА

Са колико година дете похађа припремни предшколски програм?

Дете које ће у септембру 2018. године имати између 5,5 и 6,5 година, тј. које је рођено између 1. марта 2012. и 28. фебруара 2013. године, треба да похађа ППП у току школске 2018-2019. године.

Ако сте ову брошуру добили након 1. септембра, пошто је већ започела реализација ППП, а ваше дете је у одговарајућем узрасту за похађање ППП /рођено у периоду од 1. марта 2012. до 28. фебруара 2013. године/, немојте одустајати од тога да ваше дете крене у ППП са својим вршњацима и проведе што је могуће више времена.

Да ли је припремни предшколски програм обавезан?
Ко организује припремни предшколски програм?
Када почиње упис у припремни предшколски програм?
Колико траје припремни предшколски програм?
У који дечји вртић?
Која документација је неопходна за упис у ППП?
Да ли је припремни предшколски програм бесплатан?
Да ли припремни предшколски програм могу похађати деца страни држављани и лица без држављанства?

еВртић - Упис за школску 2021/2022

Конкурс за упис 2021/2022

Документи за преузимање

Блок Саве Ковачевића бр. 8, 21460 Врбас, Србија

  • dummy 021/705-100

  • dummy buhavrb@mts.rs

Search